srijeda, ožujka 27, 2013

Komunikacija - EVP

EVP komunikacija o kojoj sam pisao u ranijim postovima, jedan je od najjednostavnijih nacina stupanja u kontakt s duhovima. Sve što trebate je diktafon, analogni ili digitalni i malo strpljenja. EVP seansu možete obaviti doslovno svuda u bilo koje doba dana. Ne zaboraviti nakon svakog pitanja ostaviti dovoljno prostora (20-30 sec) za eventualni odgovor. EVP mozete preslusati nakon svakog postavljenog pitanja sto je dobro iz tog razloga sto na licu mjesta mozete otkriti radi li se o inteligentnoj i suvisloj komunikaciji (duh na konkretno pitanje daje konkretan odgovor) ili se radi o rezidualnim zvukovima (ostacima psihičke energije). Ova metoda poznata je kao "postavljanje pitanja". Najbolje je recorder postaviti na cvrstu povrsinu jer ako recorder drzite u ruci moguce je da ce uhvatiti zvukove koji ce vam otezati razumjevanje evp-a pogotovo ako se radi o jako losoj kvaliteti.
Metoda koju takodjer mozete koristiti je jos jednostavnija, upalite recorderd, postavite ga na zeljeno mjesto i odete. Prilikom ove metode obicon se radi o vremenskom preiodu od 30 minuta. Jedino sto je vazno kod ove metode je da budete sigurni da nitko nece ulaziti i prostor u kojem se nalazi recorder i na taj nacin kontaminirati dokaze.
Evo nekih pitanja koje istrazitelji paranormalnog najcesce postavljaju prilikom EVP seansi.
(pitanja postavljate bilo kojim redosljedom tj. pitanja ovise i o vrsti odgovora koji dobijete)
Ima li nekog samnom (s nama) ovdje?
Koliko vas je?
Kako se zoves?
Zasto si ovdje? Jesi li zarobljen ovdje? Smetamo li ti? Zelis li da odemo? Mozemo li ti pomoci? Mozes li nas vidjeti? Znas li da si preminuo? Zelis li nekome nesto poruciti? Kako si umro? Mozes li nam dati neki znak da si ovdje? (zatrazite da pomakne neki objekt, izazove neki zvuk ili se pokusa prikazati). Mozes li napustiti ovaj prostor? Zasto ne mozes otici? Kako ti je tamo gdje se sad nalazis?...
To su samo neka od pitanja koja mozete postaviti. Na pocetku ne zaboraviti pokazati recorder i zamoliti duha da pridje sto blize i govori sto glasnije. Na kraju se zahvalite, bez obzira jeli seansa bila uspjesna ili ne.

Nema komentara: